Η πρώτη εκδήλωση Girls’ Day στην Αθήνα

Από τον Μάϊο του 2017 εργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης στο ερευνητικό ινστιτούτο FIAP e.V., όπου έχω την ευκαιρία να λαμβάνω μέρος σε αρκετά πρότζεκτ. Στο πλαίσιο του πρότζεκτ GRÆDUCATION, διοργανώσαμε και υλοποιήσαμε την πρώτη εκδήλωση Girls’ Day στην Αθήνα, δίνοντας έμφαση στον επαγγελματικό προσανατολισμό σε πράσινα επαγγέλματα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2019. Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων και υποστηρικτών ήταν ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, κ. Thomas Rachel, καθώς και η κ. Μαρία Καραμεσίνη, διοικήτρια του Ο.Α.Ε.Δ..

Περίπου 300 κορίτσια συμμετείχαν σε διάφορα βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις και διαγωνισμούς σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα πράσινα επαγγέλματα. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία ανακάλυψαν τις τεχνικές τους δεξιότητες, τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, ενώ αρκετά κορίτσια εξέφρασαν την επιθυμία τους να ακολουθήσουν μία σταδιοδρομία σε αυτούς τους επαγγελματικούς τομείς. Ιδαίτερο σημείο της εκδήλωσης αποτέλεσε η δυνατότητα που τους δόθηκε να «ξεναγηθούν» σε ένα Αιολικό Πάρκο με τη βοήθεια της Εικονικής Πραγματικότητας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αρέσει σε %d bloggers: